Zoekmachine optimalisatie l Blauwe Monsters online marketing

Zoekmachine Optimalisatie

 

Nederlanders die gebruik maken van internet, zijn het meest te vinden op de pagina van een zoekmachine. Uiteraard worden er verschillende zoekopdrachten door deze mensen gedaan, maar ze gebruiken wel elke keer de zoekmachine. In Nederland is de grootse (bijna 90% van de Nederlanders gebruikt deze) Google. Wanneer jij met jouw webwinkel of website jouw doelgroep wil bereiken, moet je er dus voor zorgen dat zij jou makkelijk kunnen vinden.

Met zoekmachine optimalisatie zorgen wij er samen voor dat jouw website op goede posities in de zoekmachine komt. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen meestal alleen de resultaten van de eerste pagina bekijken, ons doel is dan ook om jouw website zo hoog mogelijk op de eerste pagina te krijgen. Wanneer je eenmaal een mooie positie in de zoekmachine hebt gerealiseerd is het belangrijk om deze ook te onderhouden, anders is de voorgaande energie voor niets geweest.

Waarom zoekmachine optimalisatie toepassen?

Zoekmachine optimalisatie omvat een groot aantal online marketingtechnieken. Wanneer je dit goed toepast op je website of webshop, zal Google en andere zoekmachines jouw site of webshop beter begrijpen en indexeren. Door de marketingactiviteiten voor jouw website goed uit te voeren kunnen we betere posities gaan realiseren. Wanneer je een goede positie hebt bereikt zul je merken dat er meer bezoekers naar jouw webwinkel komen, hierdoor zal de omzet ook gaan verbeteren.

Zolang er geen bezoekers op de website zijn, is conversie ook niet mogelijk. Met verschillende mogelijkheden rondom zoekmachine optimalisatie helpen we jou om de bezoekersaantallen te verbeteren, zodat er meer conversie zal gaan plaats vinden.

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie onderdelen:

Content – Onder content verstaan wij alle zichtbare en (voor u) onzichtbare tekst (bijv. afbeeldingen en Img Alt Tags) . De content moet zo geschreven zijn dat deze bij jouw website én bij het zoekgedrag van de potentiele klant.

Techniek – De techniek van uw website en of webshop moet op twee punten geoptimaliseerd zijn; de techniek de gebruikt is om de website te bouwen en de techniek die gebruikt is om de website in te richten, oftewel de structuur binnen de webshop.

Linkbuilden – Een goed linkprofiel is erg belangrijk en dit moet dan ook secuur worden toegepast. Goede links versterken uw positie, maar verkeerde links (bijv. linkruil) heeft alleen maar negatieve invloed op jouw website.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

offerte